Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fps'y...

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mody reziego, czyli 32 modyfikacje, mam stale 60-80 fps'ów, a czasem spada do zera i mam ściny, jak to naprawić? Dodam, ze mam optifine. Może czegoś nwm i trzeba coś ustawić, doradzicie?

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Możliwe, że masz za dużo rzeczy odpalonych w tle i z czasem zaczyna brakować ramu. Wyłącz GG/SKYPE/STEAM/Przeglądarkę. To powinno pomóc. Możesz też zwiększyć ilość ram, lub wyłączyć 2 proces javaw.exe (Ten który je mniej ramu)

Opublikowano

to może usuń kilka modyfikacji? albo taką rozbudowaną strasznie co może powodować największe lagi i będzie lepiej c;, ściągnij gboost'a on też coś tam pomaga

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

no możliwe, że jest ale na pewno masz jakąś mało użyteczną modyfikacje lub coś, mógłbyś usunąć jakąś i sprawdzić może pomoże

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

Pomogła by specyfikacja kompa, wtedy bez problemu można stwierdzić czy to przez komp czy wina gry. Może to dziwne, ale mi ścinał sam optifine. Możesz spróbować go wywalić i ustawić jakieś niskie, optymalne ustawienia. Ale przy takiej ilości modów pewnie będzie ciężko bez optifine'a to uciągnąć, ale warto spróbować. Jeśli nie da rady, możesz pobawić się z ustawieniami, chociaż małe szanse że to coś pomoże.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

Komputer mam nowy i na pewno nie potzreba czyścić, to po 1, po 2 mam optifine jak rezi, po 3 moj komp to: windows 7 64 bity, 8 GB RAM, 3,30 gHz, GtX 550 ti, proc. intel - core i5-3550.

Opublikowano

Przydziel przynajmniej 4 gb ramu.

Skonfiguruj optfine, pobaw się opcjami.

Zainstaluj mod "FPS plus" - mi z 30 fps podniósł do 50 fps.

Z takim komputerem to nie może tak lagować, ja mam komputer o wiele gorszy ( 3 gb ram tylko) i śmiga z 50 modami.

Możliwe też że mody są źle skonfigurowane.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Nowy komputer może podasz specyfikacje ?

To tak jakbym miał ci powiedzieć ze mam nowy komputer ale cena jego wynosiła 800zł ale mam nowy wiec musi działać

Gówno prawda to że nowy nie oznacza że super

nie regulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...